Staburags.lv ARHĪVS

Latvijas garšīgākais medus ievākts Pļaviņu novadā

LETA

2014. gada 28. jūlijs 15:24

483
Latvijas garšīgākais medus ievākts Pļaviņu novadā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bauskā Latvijas Biškopības biedrības rīkotajā konkursā "Garšīgākais Latvijas medus 2014" par garšīgāko tika atzīts Pļaviņu novada biškopja Jāņa Kārkļa dravā ievāktais dažādu ziedu medus. Otro vietu par liepziedu medu ieguva Aleksja Solovjova no Baldones novada, bet trešā vieta piešķirta dažādo ziedu medum, kas ievākts Kandavas novada biškopja Olafa Baltgalvja dravā.

Konkursā tika vērtēta arī "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2014". Par labāko tika atzīta Lielvārdes novada zemnieku saimniecības "Saliņas" medus etiķete, otro vietu ieguva SIA "J.A.Lejas", bet trešo vietu - zemnieku saimniecība "Dzintari". Savukārt skatītāju simpātiju balvu ieguva SIA "Plašumi" izstrādātā medus etiķete.

Kā norādīja konkursa žūrijas pārstāvis Imants Ozols, medus etiķete ir produkta pievienotā vērtība, kura var "virzīt produkta veiksmes stāstu vai arī nogremdēt to".

"Konkursa līmenis aug un dalībnieki mācās no pagājušajā gadā dalībnieku pieļautajām kļūdām. Viena no izplatītākajām - pārāk daudz liekas informācijas, kamēr etiķetei jābūt skaidrai un lakoniskai. Tāpat gribētu ieteikt pievērst uzmanību tam, lai uz produkta būtu minētas attiecīgas Pārtikas un veterinārā dienesta prasības," sacīja Ozols.

Kopumā, neraugoties uz karstajiem laikapstākļiem, lielākie biškopju nozares svētki pulcēja vairāk nekā 1074 dalībniekus un apmeklētājus. Kopumā šogad konkursā tika vērtēti 59 dažādi medus paraugi no visiem Latvijas novadiem.

Latvijas Biškopības biedrība apvieno vairāk nekā 1850 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ar biškopības produkcijas ražošanu, kā arī pārstāv citas lauksaimniecības nozares. Atkarībā no laikapstākļiem gadā Latvijā tiek ievākts 700 līdz 2000 tonnu medus.