Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros darbu sāk pašvaldības policists

Imants Kaziļuns

2014. gada 12. jūlijs 08:58

1970
Skrīveros darbu sāk pašvaldības  policists

Skrīveru novadā jau strādā pašvaldības policijas inspektors Jānis Kokins. Novadā pašvaldības policijas inspektora amata vieta izveidota nesen. No diviem pretendentiem, kuru pieteikumus izskatīja Skrīveru novada domes deputāti, izvēlējās Jāni Kokinu.

Viņš Skrīveros dzīvo jau septiņpadsmit gadu,  beidzis Policijas akadēmiju, ieguvis pieredzi, ilgu laiku strādājot dažādās policijas struktūrvienībās, tajā skaitā ar nepilngadīgo lietām, kriminālpolicijā un kārtības policijā. Pašlaik viņš ir arī Rīgas Brīvostas pārvaldes ostas policijas darbinieks.

Jānis Kokins teic, ka Skrīveros pēdējos gados drošība ir uzlabojusies, bet problēmu netrūkst. Policista darbības joma lielākoties ietver kārtības nodrošināšanu Skrīveros, novada domes saistošo noteikumu ievērošanas kontroli. Tas, ka Jānis ir vietējais, nemazina iedzīvotāju respektu pret varas pārstāvi, un darbu ar draudzīgām attiecībām jaukt nevar. Mazā apdzīvotajā vietā, sodot vienu, ziņa ātri vien nonāk pie pārējiem. Bet policista darba mērķis nav nemitīgi sodīt, bet gan brīdināt, likt ievērot, ņemot vērā arī apstākļus. Piemēram, nevis sodīt vientuļu pensionāru, kuram nav līdzekļu un iespēju nopļaut zāli savas mājas apkārtnē, bet rast risinājumu, lai to izdarītu.