Staburags.lv ARHĪVS

Bērnudārzs ir — būtu tikai bērni

www.staburags.lv

2014. gada 9. jūlijs 15:12

578
Bērnudārzs ir — būtu tikai bērni

Vietalvas pagastā SIA “Simols” strādnieki sākuši vietējā bērnudārza remontu. Līdz mēneša beigām paredzēts nomainīt grīdu zālē, ģērbtuvēs, atjaunot sienas un griestus. Remonta laikā bērnudārzs ir slēgts, bērniem brīvlaiks, bet darbiniekiem — atvaļinājums.

Pļaviņu novada pirmsskolas izglītības iestādes “Jumītis” filiāles Vietalvā vadītājas vietniece Maija Zdanovska “Staburagu” informē, ka bērnudārza ēka celta 1967. gadā. Telpas, kuras atjauno pašlaik, kapitāli nav remontētas kopš ēkas uzcelšanas, bijis vien kosmētiskais remonts. Zālē pērn nobalsināti griesti un atsvaidzināts sienu krāsojums.

— Grupu telpas remontētas jau iepriekš un ir labā kārtībā. Nauda remontam bija paredzēta pašvaldības budžetā, — saka Zdanovskas kundze. — Ar celtnieku veikumu esam apmierināti un ceram, ka augustā, kad bērnudārzs atsāks darbu, visi darbi būs pabeigti.

Telpas atjaunos, taču visvairāk uztrauc bērnu skaits, kas pēdējos gados būtiski sarucis. Šobrīd bērnudārzu apmeklē 22 mazie vietalvieši. Ceram, ka vismaz par kādu bērnu rudenī tomēr būs vairāk. Diemžēl mazais bērnu skaits ir cieši saistīts ar nespēju jauniem cilvēkiem tuvējā apkaimē atrast darbu. Ražošanas uzņēmumu paliek mazāk. Ne visiem ir iespēja veidot zemnieku saimniecības, mazos uzņēmumus, un jaunās ģimenes dodas uz pilsētām. Vismaz pagaidām šai problēmai risinājuma nav.