Staburags.lv ARHĪVS

ALTUM atbalsts MVU

ALTUM

2014. gada 20. jūnijs 00:12

110
ALTUM atbalsts MVU

Daudzas labas lietas sākas ar mazu ideju. Ja runa ir par biznesa vidi, tad mērķu sasniegšanai viens no svarīgākajiem ir finansiālais nodrošinājums.   Finansējums ir nepieciešams kā lieliem, tāmaziem biznesa plāniem, tāpēc, papildinot ALTUM realizēto valsts atbalsta programmu klāstu, tiek piedāvāta arī MVU izaugsmes aizdevumu programma, kas ir aizdevumi mikro, mazo un vidējo komersantu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai. Tāpat programmas aizdevumi ir pieejami arī citās nozarēs strādājošajiem mikro un mazajiem komersantiem, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nozaru attīstībai un daudzās citās jomās.

Lai pretendētu uz atbalstu, uzņēmējam ir jābūt skaidri ekonomiski pamatotiem turpmākās darbības plāniem, tātad jāzina kādā virzienā var attīstīties.

MVU izaugsmes programmas ietvaros tiek piedāvāti divi aizdevumu veidi – investīcijām un apgrozāmajiem līdzekļiem, tātad katrs var izvēlēties savām prasībām vispiemērotāko variantu. Jāņem vērā, ka apgrozāmo līdzekļu un investīciju aizdevumi kopā nedrīkst pārsniegt EUR 426 861,54 vienam komersantam un EUR 3 130 317,98 lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem. Abos gadījumos aizdevuma saņemšanai būs nepieciešams arī nodrošinājums.

Aizdevumi investīcijām tiek izsniegti uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, taču investīciju aizdevuma termiņš nedrīkst pārsniegt finansētās investīcijas lietderīgās dzīves ilgumu. Investīciju aizdevums netiek piešķirts uzņēmumu kapitāldaļu iegādei un esošo aizdevumu refinansēšanai. Savukārt aizdevumus apgrozāmajiem līdzekļiem ALTUM izsniedz uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem ar mainīgu procentu likmi.

Pieteikumus atbalsta saņemšanai izskatīs ALTUM darbinieki. Ja atklāsies, ka komersants ir nonācis finansiālās grūtībās vai tam ir parādi, tad gan viņam būs jārēķinās ar aizdevuma atteikumu. Vēl plašāk par ALTUM MVU izaugsmes programmas priekšrocībām un prasībām var uzzināt finanšu institūcijas mājas lapā – www.altum.lv.