Staburags.lv ARHĪVS

Pagalmu labiekārto pašu spēkiem

Ginta Grincēviča

2014. gada 17. jūnijs 13:50

471
Pagalmu labiekārto pašu spēkiem

Skrīveros, Sprīdīša ielā 2, labiekārto daudzdzīvokļu mājas pagalmu. Lielākā rosība te ir brīvdienās un pievakarēs, jo labiekārtošanu veic paši mājas iedzīvotāji.

Nauda labiekārtošanai iegūta, apvienojoties vairākām ģimenēm, kuras, saskaņojot ar pārējiem mājas iedzīvotājiem, uzrakstīja projektu un ieguva 1000 eiro finansējumu.

Inita Panteļejeva, mājas iedzīvotāja, stāsta: “Personīgo automašīnu mājas iedzīvotājiem ir vairāk nekā vietas, kur tās novietot. Gadu no gada mūsu daudzdzīvokļu mājas priekšā katrs pats bija mēģinājis izveidot savai automašīnai stāvvietu — uzberot granti vai vienkārši izbraukājot zālāju. Kopskata nekāda, lietainās dienās vien peļķes un dubļi. Mājas iedzīvotāji nolēma pagalmu sakārtot, un mēs pēdējā mirklī pieteicāmies Nīderlandes fonda un Skrīveru novada pašvaldības finansētajam projektu konkursam. Labiekārtošanas darbus veicam tikai mēs paši, mājas iedzīvotāji, pēc darba un brīvdienās strādājam pagalmā. Naudu izmantojam materiālu iegādei un tehnikas pakalpojumiem.”

Darbus plānots pabeigt līdz 1. septembrim. Pagalmā liks bruģi, kas problēmas nesagādās, jo mājā dzīvo cilvēki, kuri ir strādājuši un joprojām strādā celtniecībā.