Staburags.lv ARHĪVS

Skrīverieši šauj nekļūdīgi

Ginta Grincēviča

2014. gada 12. jūnijs 08:35

259
Skrīverieši šauj nekļūdīgi

Nedēļas nogalē šautuvē “Daugava” Sērenes pagastā notika tradicionālā žurnāla “MMD” kausu izcīņa šaušanā medniekiem.

Šīs ir lielākās šaušanas sacensības, kas pulcē lielu skaitu mednieku un interesentu. Šogad novērojams dalībnieku skaita pieaugums, sacensībās piedalījās gandrīz 400 šāvēju, kurus atbalstīt un vērot bija ieradušies līdzjūtēji un interesenti. “MMD” kausu izcīņa ir gada prestižākās sacensības medniekiem, kuri tām jau laikus sāk īpaši gatavoties. Šogad balvu fonds bija 10 000 eiro.

Skrīveru mednieki izcīnīja četras pirmās vietas: Kārlis Lapiņš jauniešu grupā, Uldis Lapiņš — sportingā, Jānis Gremzde — šaušanā ar vītņstobra ieroci, bet Einārs Lapiņš meistarlīgā, summējot šaušanu ar gludstobra un vītņstobra ieroci. Eināram otrā vieta arī sportingā. Arī aizkrauklieši guva labus rezultātus. Armands Kasparāns izcīnīja otro vietu šaušanā ar vītņstobra ieroci, bet Renārs Strazdiņš ar gludstobra — ceturto vietu. Mikus Posnijs ieguva piekto vietu šaušanā ar vītņstob­ra ieroci. Meistarlīgā ceturtais bija Andis Bēnītis, septītais — Uldis Lapiņš. “Volvo” kausu, kas pienākas labākajam šāvējam, summējot punktus šaušanā ar vītņstobra un gludstobra ieroci, šogad izcīnīja lietuvietis Audris Katļoris.

Sacensības un dažādas aktivitātes šautuvē “Daugava” norisinājās visu dienu. Padomāts bija par visu. Apmeklētāji varēja apskatīt dažādu latviešu un lietuviešu firmu stendus. Kuplā skaitā bija ieradušies munīcijas ražotāji un medību piederumu tirgotāji. “MMD kausu” izcīņa notika jau 17. reizi un trešo — šautuvē “Daugava”.