Staburags.lv ARHĪVS

Muzeju nakts Skrīveros

www.staburags.lv

2014. gada 18. maijs 10:52

12499
Muzeju nakts Skrīveros

Muzeju naktī skrīveriešiem un novada viesiem bija iespēja vērot gan kultūras pasākumus, gan noskaidrot, kā veic meteoroloģiskos novērojumus. 

Andreja Upīša memoriālajā mājā atklāja izstādi “Rūdolfam Eglem — 125”, kā arī Skrīveru kultūras centra pinēju radošās studijas darbu izstādi “Pinumu valdzinājums”. Līdz vasaras vidum ikviens muzeja apmeklētājs varēs aplūkot neskaitāmus groziņus, vācelītes un pat namiņu kaķim. Vēlāk muzeja dārzā sākās radoši, sportiski muzikāla programma “Tikai sarkans dzintars vien...” , kas veidota sadarbībā ar Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu un Skrīveru kultūras centru, bet pulksten 22 sākās zaļumballe.

Savukārt  Skrīveru meteoroloģisko novērojumu stacijā varēja uzzināt, kā veic meteoroloģiskos novērojumus. Šo iespēju izmantoja vairāk nekā 20 interesentu. Paši izturīgākie ieradās arī uz meteoroloģiskās radiozondes palaišanu ap pulksten 2.30 rītā. Lai arī nakts bija silta — ap 14 grādiem, zondes mērījumi liecināja ka jau četru kilometru augstumā gaiss atdzisis līdz mīnus desmit grādiem.