Krievciemā dara dzīvo alu
Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta Krievciemā darbību sākusi SIA “Ecos” alus darītava “Burši”. Tajā top gaišais un tumšais alus ar nosaukumu “Bursh”, ko varēs nobaudīt jūnija sākumā.
Apaļās krāsns siltums, ozolkoka tvertnēs gatavotā alus smarža rada omulīgas sajūtas. Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis teic, ka šī ir otrā alus darītava Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto ar malku kurināmu krāsni. Arī izejvielas ir tikai dabīgās, lai varētu gatavot dzīvo alu.
Tāpat kā daudziem nelielajiem uzņēmējiem, arī Mārtiņam viss sākās ar īpašuma iegādi, un sākumā nav bijis domas izveidot ražotni.
— Iedvesmu deva alus ražotne Saldū, kas piedāvā arī nepieciešamās iekārtas. Sākumā domāju kaut ko nelielu mājas pagalmā, bet tas viss izvērtās daudz plašāk. Sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu piesaistīta arī daļa Eiropas Savienības fondu līdzekļu. Visas iekārtas piegādāja un ierīkoja uzņēmējs no Saldus. Viņš arī ierādīja dzēriena gatavošanas procesu, — stāsta Mārtiņš.
Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 15. maija numurā
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra