Staburags.lv ARHĪVS

SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" uz pusi sarukusi peļņa

LETA

2014. gada 12. maijs 13:02

562
SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" uz pusi sarukusi peļņa

Pļaviņu novada pašvaldībai piederošajai SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi", kas nodrošina ūdensapgādi, kanalizāciju, siltumapgādi, atkritumu apsaimniekošanu un namu apsaimniekošanu, pērn uz pusi sarukusi peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija. SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" peļņa pērn bijusi 7323 eiro, kas ir par 48% mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 14 223 eiro.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 842 014 eiro, kas ir par tikai 0,2% mazāk nekā 2012.gadā, kad SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" apgrozījums bija 843 852 eiro.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pērn SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ir noslēgusi divus jaunus līgumus par šķeldas piegādi un vienu līgumu par malkas piegādi, lai veicinātu konkurenci starp piegādātājiem un nodrošinātu iespēju izvēlēties lētāko produkciju.

Liela uzmanība tika veltīta dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošanai un neuzskaitītā ūdens daudzuma kontrolei. Sabiedrība izstrādājusi dzeramā ūdens monitoringa programmu un noslēgusi līgumu ar Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālā diagnostikas centra Latgales reģionālo laboratoriju par regulāru dzeramā ūdens kvalitātes laboratorisku analīžu veikšanu.

Šogad uzņēmums plāno veikt ūdensskaitītāju uzstādīšanu Pļaviņu novadā visu daudzdzīvokļu un privātmāju ievados, lai varētu veikt precīzāku patērētā ūdens uzskaiti.

Tāpat plānots veikt jaunu kanalizācijas pieslēgumu izveidošanu privātmājām, paplašinot lietotāju loku.

Siltumapgādē uzņēmums iecerējis samazināt siltumenerģijas maksas tarifu, tāpat paredzēts plānot Daugavas ielas katlumājas siltumtīklu rekonstrukciju, lai samazinātu siltumenerģijas zudumus un paaugstinātu siltumenerģijas ražošanas efektivitāti.

"Tā kā Pļaviņu novadā ir daudz maznodrošināto iedzīvotāju, tiks turpināta sadarbība ar sociālo dienestu, lai vairāk tiktu novirzīti pabalsti komunālo pakalpojumu apmaksai. Lielāka uzmanība tiks pievērsta darbam ar debitoriem, lai neuzkrātos vēl lielāki parādi," uzņēmuma vadības ziņojumā paudusi valdes locekle Ņina Maškova.

1991.gadā reģistrētā un 100% apmērā pašvaldībai piederošā SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" nodarbina 53 strādājošos, kuru vidējā darba alga ir 437 eiro mēnesī.