Staburags.lv ARHĪVS

“Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu...”

www.staburags.lv

2014. gada 10. maijs 07:07

15426
“Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu...”

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā notika Vēsmas Vītolas un Sergeja Jēgera labdarības fonda organizētā tradicionālā dāvināšanas akcija “Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu...”. Labdarības akcija, kuras laikā skolā dāvina gleznas un mākslas priekšmetus, notiek jau piecpadsmito reizi. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolai mākslinieki un citi akcija atbalstītāji uzdāvināja 36 mākslas priekšmetus un grāmatas.


Vēsma Vītola atzina, ka izveidojusies visai nemainīga dāvinātāju grupa, kurai šogad piepulcējušies daudzi skrīverieši.


Savukārt Sergejs Jēgers pastāstīja, ka neviena pienākums nav nodarboties ar labdarību, tas var būt tikai un vienīgi aicinājums. Skaistums, tāpat kā mūzika var glābt pasauli, tāpēc vēlos iedrošināt visus, kuri ņem rokās otu vai nodarbojas ar kādu citu mākslas veidu, dalīties ar saviem darbiem ar citiem cilvēkiem.


— Dāvināšanas akcijā ir aktīvi iesaistījies arī “Rotary” klubs “Rīdzene”, — saka Jēgera kungs. — Viena no kluba dalībniecēm Marita Ģederte ir atgriezusies no Taizemes, kur šīs valsts “Rotary” kluba biedriem pastāstīja par mūsu akciju. Taizemieši bija pārsteigti, cik vienkārši var paveikt labas lietas un dāvināja gleznojumus uz zīda. Skrīveru skolā tie vien jāievieto piemērotos rāmjos.


Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš pastāstīja, kamākslas darbus izvietos tiem piemērotās vietās skolas gaiteņos un klašu telpās.


Akcijā piedalījās Sergeja Jēgers, Vēsma Vītola, Juris Ģērmanis, Mairita Solima, Taiga Kalvišķe, Ieva Lapiņa, Jānis Jansons, Jānis Austriņš, Indulis Burka, Krišjānis Mežulis, Valentīna Lase, Aija Ozoliņa, Ināra Plakane, Zigrīda Annuškāna, Antra Barkāne, Dace Koja, Ludvigs Bērziņš, Mudīte Kaličus, Baiba Dronka, Tamāra Šīrante, Atis Jaksis un Ineta Simonoviča.