Staburags.lv ARHĪVS

Skrīverietis šaušanā paliek nepārspēts

Indulis Burka

2014. gada 22. aprīlis 12:23

1208
Skrīverietis šaušanā paliek nepārspēts

Skrīverietis Einārs Lapiņš nule atgriezies no Šauļos Lietuvā notikušās “Vollit — Sako” kausa izcīņas medību šaušanā. Lapiņa kungs pārliecinoši uzvarēja visās disciplīnās un arī kopvērtējumā. Sacensībās piedalījās 57 šāvēji no Lietuvas un Latvijas.

Einārs Lapiņš “Staburagam” pastāstīja, ka bija jāsacenšas šaušanā ar vītņstobra karabīni, šaujot pa mērķiem 100 metru distancē, kā arī sportingā un “Amerikāņu trapā”.

— Atsevišķi šaušanā ar karabīni ieguvu 199 punktus no 200 iespējamajiem, skrejošajā mežacūkā — 48 no 50, sportingā — 22 no 25, bet “Amerikāņu trapā” — 24 no 25,  — saka Lapiņa kungs. — Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Lietuvas sportisti — Audrins Katļorjus un Aļģirds Viršila.

Latviju pārstāvēja arī Uldis Lapiņš (Eināra Lapiņa tēvs — aut.) un Mārtiņš Gaņģis no Rīgas. Mārtiņam Gaņģim kopvērtējumā 10., bet Uldim Lapiņam — 15 vieta.

“Vollit — Sako” kausa izcīņā medību šaušanā bija pirmā atlases kārta Lietuvas sportistiem, kuri plāno piedalīties Eiropas čempionātā Somijā. Pērn Einārs Lapiņš kļuva par Eiropas vicečempionu medību šaušanā.