Staburags.lv ARHĪVS

Pērn būtiski sarukusi "Skrīveru sēklkopības sabiedrības" peļņa

LETA

2014. gada 22. aprīlis 08:13

563
Pērn būtiski sarukusi "Skrīveru sēklkopības sabiedrības" peļņa

Pērn būtiski sarukusi graudkopības SIA "Skrīveru sēklkopības sabiedrība" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums nodarbojas ar selekciju, sēklkopību, graudaugu (izņemot rīsu), pākšaugu un eļļas augu sēklu audzēšanu.

2012.gadā SIA "Skrīveru sēklkopības sabiedrība" peļņa bija 280 418 eiro, bet pērn tā samazinājās līdz 16 996 eiro.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bijis 462 670 eiro, kas ir par 31% mazāk nekā 2012.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 668 093 eiro.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, apgrozījuma kritumu SIA "Skrīveru sēklkopības sabiedrība" skaidro ar to, ka 2013.gadā netika pārdots tāds produkcijas apjoms kā iepriekšējā gadā, bet šī produkcija palika krājumos un tiks pārdota šogad.

Savukārt uzņēmuma peļņas samazinājums ir saistīts ar nekustamo īpašumu pārdošanu 2012.gadā. Savukārt pērn tika nopirkta zeme 75 hektāru platībā.

Saražotās produkcijas realizācijai lielākie klienti ir SIA "Pakavs", SIA "Lāčplēša grauds", SIA "Saules graudi", "Latvijas Šķirnes sēklas", lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps".

Pērn SIA "Skrīveru sēklkopības sabiedrība" galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei un jaunu pircēju piesaistīšanai. Uzņēmumā pērn strādājuši 22 darbinieki.

Šogad plānots turpināt strādāt sāktajā virzienā, vairāk audzējot ziemāju graudaugus un ziemas rapsi, ilggadīgo zālāju sēklas. Vairāk tiks strādāts pie jaunu tehnoloģiju un iekārtu ieviešanas, jaunu veidu produkcijas ražošanas un izmaksu samazināšanas.

1999.gadā Skrīveru novadā reģistrētā uzņēmuma pamatkapitāls ir 389 869 eiro.

SIA "Skrīveru sēklkopības sabiedrība" vienīgais īpašnieks pilnā apmērā ir SIA "Zemes prieks", savukārt šī uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas pilsonis Hanss Konrads Kiriaks Fennels.