Staburags.lv ARHĪVS

Dzīvojam no svētkiem līdz svētkiem

Līga Patmalniece

2014. gada 18. aprīlis 09:37

382
Dzīvojam no svētkiem līdz svētkiem

Andreja Upīša Zaļajā zemē — Skrīveros — Lieldienu noskaņa valda kopš šīs nedēļas  pirmajām dienām. To rada milzu gailis pie novada kultūras centra, saulaini dzelteni krokusi un siena zārdos sasēduši garauši līdzās skolai un citviet.

Skrīveru novada pašvaldības floriste Gundega Rieksta novada iedzīvotājiem un viesiem svētku izjūtas ar interesantām, skaistām un asprātīgām dekorācijām sagādā jau četrus gadus. Šoreiz Lieldienu tēmai izvēlētie tēli izgatavoti, šujot, tamborējot un darinot no visdažādākajiem materiāliem. “Dzīvojam no svētkiem līdz svētkiem, šie Lieldienu rotājumi tapa kopš Ziemassvētkiem, tagad, kad tie izvietoti, jau sāku domāt par to, ko gatavot Līgosvētkiem,” stāsta Gundega Riek­sta. “Man ir palīgi, viena nevarētu tikt galā, ir daudz dažādu sagatavošanās darbu, un tas prasa ilgu laiku. Pelēkajā pavasarī gribējās kaut ko krāsainu un priecīgu, tāpēc tapa dzeltenie krokusi, lielais gailis un nebēdnīgie zaķi.”

Katru gadu dekorācijas ir atšķirīgas. Gundega teic — cenšoties ikreiz izdomāt ko jaunu, lai ir interesanti. Idejas rodas, kaut ko neparastu redzot, pārveidojot un papildinot, pievienojot savu fantāziju. Prātā ienākušās ieceres Gundega pieraksta, gatavojoties svētkiem, pāršķirsta ideju krājumiņu, un tad arī top darinājumi, kas visiem sagādā prieku.