Staburags.lv ARHĪVS

Neretas “Kāmīšiem” pietrūkst veiksmes

Sandra Vējiņa

2014. gada 2. aprīlis 09:59

437
Neretas “Kāmīšiem” pietrūkst veiksmes

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Jelgavā konkursa “eXperiments” pusfināla kārtā tikās piecas reģiona fizikā zinošākās komandas no Auces vidusskolas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Vecumnieku vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas. Spraigā cīņā ar nelielu punktu pārsvaru vadībā izvirzījās un fināla spēlei kvalificējās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda.


Pusfināla kārtā dalībniekiem bija nepieciešamas zināšanas, atjautība, kā arī prasme darboties komandā. Kopumā dalībnieki veica piecus uzdevumus, kuros tika pārbaudītas skolēnu prasmes orientēties faktos, terminos, fizikas likumos, kā arī iemaņas praktisku uzdevumu veikšanā, piemēram, kā izveidot ķermeņa līdzsvarus, izmantojot dakšas, putuplastu, kartonu, pudeļu korķus, naglas, koka irbulīšus un citus materiālus.


Neretas vidusskolas komandai “Kāmīšī”: kapteinis Pēteris Pavlovičs, dalībnieki Klāvs Zigurds Kalnāre, Edijs Seņkovs, Krista Kristiāna Matisāne, Kristers Spriņģis, Henriks Pupels, komandas skolotāja—konsultante Gunta Ozoliņa, nedaudz pietrūka veiksmes un viņi ieguva deviņus punktus. Uzvarētājiem — 23 punkti.


Erudīcijas konkursa ”eXperiments” Zemgales reģiona pusfinālam kvalificējās piecas no 31 reģistrētās komandas. Lai kvalificētos konkursa klātienes kārtai, komandas neklātienes atlasē portālā www.experiments.lv atrisināja 60 dažādas sarežģītības pakāpes fizikas uzdevums. Zemgales reģiona pusfināls bija pirmais no sešām klātienes atlases kārtām — līdz aprīļa beigām tiks noskaidrota viena zinošākā komanda arī no Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas.