Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukcija saņem 3. vietu skatē “Gada labākā būve Latvijā 2013”

www.staburags.lv

2014. gada 1. aprīlis 14:47

480
Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukcija saņem 3. vietu skatē “Gada labākā būve Latvijā 2013”

Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukcija Būvnieku asociācijas organizētajā skatē "Gada labākā būve Latvijā 2013" nominācijā "Rekonstrukcija" saņēmusi 3. vietu.


“Staburags” jau informēja, ka pagājuša gada augustā Pļaviņās ekspluatācijā nodots aizsargdambis, kam pilsēta jāpasargā no pavasara paliem. Būvdarbus, ko veica SIA Jēkabpils PMK, finansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Pļaviņu novada dome.


Aizsargdambis gar Daugavu izbūvēts 1,93 kilometru garumā pilsētas centrālajā daļā, no mūzikas skolas līdz Atvaru ielai, un 0,69 kilometrus Gostiņos gar Aivieksti.


Pļaviņu teritorijā uzbūvēts uzbērums ar betonētu aizsargsienu, ierīkoti ūdens novadīšanas kolektoru vienvirziena vārsti, metāla kāpnes un laivu ielaišanas vietas. Dzelzsbetona sienas augstums ir vienāds ar Daugavas ielas klātnes augstumu tās augstākajā punktā. Visā posmā izveidots bruģēts gājēju celiņš ar apgaismojumu.


Gostiņos izbūvēts dolomīta atsiju uzbērums, kas veidots tādā leņķī, lai optimāli aizsargātu no ledusgabalu nokļūšanas dzīvojamajā zonā pavasara palu apdraudējuma laikā, un ierīkots dambja apgaismojums.