Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros traucas laivas (papildināts)

Indulis Burka

2014. gada 29. marts 16:28

1044
Skrīveros traucas laivas (papildināts)

Skrīveros, Dīvajā, Braslas un Maizītes satekā, notika ūdenstūrisma sacensības “Dīvaja 2014”. Tajās piedalījās 86 šī sportaveida entuziasti. Vienīgā skrīveriešu ekipāža — Ivars Garančs un Kaspars Rūķis — piepūšamo laivu klasē izcīnīja trešo vietu.

Sacensības “Dīvaja 2014” ir Latvijas čempionāta ūdenstūrismā pirmais posms. Pērn  vēlā pavasara dēļ tās nenotika, tāpat kā nākamais — Amatas posms.

Kā novēroja “Staburags”, braucēji ar azartu devās putojošajā straumē, lai vispirms veiktu aptuveni 15 minūšu ilgu nobraucienu, bet tad visai sarežģītu slaloma trasi. Vairāki “vārti” bija jāizbrauc pret stipru straumi, un no braucējiem tas prasīja visus spēkus un meistarību. Viltīgi paslēpušies akmeņi un zemais tiltiņš pār Braslas upi ne vienam vien braucējam sagādāja pavasarīgu peldi.

Sacensībās piedalījās ūdenstūristi no Rīgas, Liepājas, Olaines, Valmieras un daudzām citām Latvijas vietām. Uz goda pjedestāla kāpa lielākoties rīdzinieki. Vienīgā skrīveriešu ekipāža — Ivars Garančs un Kaspars Rūķis — piepūšamo laivu klasē izcīnīja trešo vietu.

Ivars Garančs ūdenstūrisma sacensībās piedalās vairākus gadus, savukārt Kasparam Rūķim šī bija debija.

Braucēji atzina, ka ūdens upē varēja būt vairāk, taču ziemā nebija sniega un labi, ka Braslā ūdenslīmeni varēja palielināt, vairāk nekā ikdienā atverot “Līču” ūdenskrātuves slūžas.   

Kā jau ierasts, sacensības rīkoja Olaines ūdenstūristi “Olaines pulciņš” kopā ar  Olaines novada sporta centru, Skrīveru novada domi un SIA “Denvers Baltika”.

Vairāk attēlu skatieties galerijā1 un galerijā2