Sēļu zemes rudzu maize
Staburaga pagasta mājās “Jaunie Trīskantnieki” atdzimusi viena no latviskākajām nodarbēm — maizes cepšana. Īstā maizes krāsnī te ceps rudzu, saldskābo un baltmaizi. To cels ne tikai saimes galdā, bet piedāvās arī Aizkraukles un apkārtnes veikalos.
Maizes krāsns ideja Aldu Pauru aizrāva pirms vairāk kā gada. Viens no stimuliem bija vietējās pārtikas un amatniecības festivāls “Gardēdis 2012” Aizkrauklē, kad ciemiņiem nebija iespējas parādīt vietējo iedzīvotāju ceptu maizi.
Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 25. marta numurā
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra