Staburags.lv ARHĪVS

Kura “Gotiņa” īstāka?

www.staburags.lv

2014. gada 24. marts 15:41

2669
Kura “Gotiņa” īstāka?

Uzņēmums “Skrīveru saldumi” vērsies Skrīveru novada domē un Patentu valdē ar lūgumu ar SIA “Skrīveru saldumi” vārdu reģistrēt preču zīmi “Skrīveru Gotiņa”. Pret to iebilst SIA “Skrīveru pārtikas kombināts”, jo arī šajā uzņēmumā, pagaidām gan mājražošanas kārtībā, top piena konfektes.


SIA “Skrīveru saldumi” vērsās ar iesniegumu Skrīveru novada domē un lūdza pašvaldības atbalstu preču zīmes “Skrīveru Gotiņa” reģistrācijai. Izvērtējot ar lietu saistītos apstākļus un ņemot vērā to, ka SIA “Skrīveru saldumi" ražotnē Skrīveros jau kopš 2005. gada tiek ražotas piena konfektes “Gotiņa", kas ir pazīstamas tirgū kā “Skrīveru Gotiņa”, deputāti vienbalsīgi nolēma, ka ar SIA “Skrīveru saldumi” vārdu tiek reģistrēta šāda preču zīme.


Kā noskaidroja “Staburags”, preču zīmes “Skrīveru Gotiņa” pieteikums Latvijas Republikas Patentu valdē ir akceptēts, taču preču zīme vēl nav reģistrēta. Savukārt, lai reģistrētu preču zīmi, pašvaldības lēmums nav nepieciešams. Skrīveru novada dome atbalsta katru uzņēmumu, kas pozitīvā nozīmē vēlas popularizēt Skrīveru vārdu.


SIA “Skrīveru pārtikas kombināts” īpašnieks Aigars Lūsis laikrakstam pastāstīja, ka Patentu valdē iesniedzis protestu, jo arī viņa piederošajā uzņēmumā Skrīveros ražo piena konfektes.


— Pagaidām vēl konfektes nelielos apjomos izgatavojam mājražošanas kārtībā, — saka Lūša kungs. — Pašlaik remontējam telpas, kur pazīstamās piena konfektes ražoja padomju gados. Pēc pāris mēnešiem varētu sākt darbību tur. Ja preču zīmi reģistrēs, neviens cits savu ražojumu, kaut tas būs tapis Skrīveros, nevarēs saukt par “Skrīveru Gotiņu”. Būtu labi, ja šo preču zīmi nereģistrētu. Pagaidām gan pāragri spriest, kāds būs Patentu valdes apelācijas padomes lēmums.