Staburags.lv ARHĪVS

“Rotaļas” vispirms skanēs Skrīveros

www.staburags.lv

2014. gada 19. marts 09:29

458
“Rotaļas” vispirms skanēs Skrīveros

Skrīveru novada kultūras centrā svētdien, 30. martā, plkst. 16 pirmatskaņojumu piedzīvos Lauras Jēkabsones (“Latvian Voices”) muzikālais cikls “Rotaļas”. 

Dinamisko un skanīgo ciklu piecās daļās atskaņos vokālo ansambļu “Akcents” (Skrīveri, vadītāja Laura Jēkabsone) un “Vīzija” (Kalsnava, Iveta Upeniece) dziedātājas. To papildinās skrīverieša Jāņa Jansona saksofona spēle.

— Mūsdienās tautasdziesma ir modē. Tā ir vēl viena iespēja apzināties gan sev, gan arī nodot jaunākām un nākamajām paaudzēm šo unikālo mantojumu, — saka Laura Jēkabsone. — Mēs, latvieši, varbūt esam skaitā maza tauta, bet visnotaļ bagāta, jo mums pieder divi miljoni tautasdziesmu, un tas nozīmē, ka pa vienai katram latvietim sanāk pavisam noteikti. Nekur citur tā nav!

Laura Jēkabsone plašāk zināma kā vokālās grupas “Latvian Voices” dziedātāja un mākslinieciskā vadītāja, viņa ir arī vairāku oriģinālkompozīciju un aranžējumu autore un jau astoto sezonu vada Skrīveru kultūras centra sieviešu vokālo ansambli “Akcents”. 

Koncerts vienlaikus būs arī labdarības akcija. Tās būs iespēja ziedot Skrīveru ērģelēm, kuras uzstādīs vietējā katoļu baznīcā.