Staburags.lv ARHĪVS

Daugavas ledū pie Pļaviņām veidojas izskalojumi

www.staburags.lv

2014. gada 17. marts 14:16

256
Daugavas ledū pie Pļaviņām veidojas izskalojumi

Daugavā vairākos posmos turpinās ledus iešanas izraisītas ūdenslīmeņa svārstības. Daugavā pie Pļaviņām ledū izveidojušies vairākus desmitus metru plati izskalojumi.


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļā "Staburags" uzzināja, ka posmā no Aiviekstes ietekas Daugavā līdz bijušajai VUGD Pļaviņu posteņa ēkai upes labajā krastā ir vairākus desmitus metru plata brīva ūdens josla, taču ledus iešana vēl nenotiek.


Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteorologi informē, ka Daugavas augštecē un vidustecē daudzviet vēl saglabājas ledus sega, pārsvarā ledus paliek tumšāks, ir izskalojumi. Ledus sakustējies pie Polockas un Veļižas, bet pie Ullas ledus izgājis, tur novērotas palieku piesalas. Ledus iet arī pie Verhņedvinskas. Ledus sega saglabājas pie Zeļķiem un ledus sega ar lāsmeņiem pie Pļaviņām.


Nokrišņu dēļ upē notece palielināsies. Ledus sakustēšanās un iešana turpināsies Jēkabpils—Pļaviņu posmā, tās laikā būs krasas ūdenslīmeņa svārstības. Ūdens līmenim paaugstinoties, ir iespējama zemāko Aiviekstes palieņu applūšana, kā arī palieņu applūšana pie Zeļķiem.


Gaisa temperatūrai paaugstinoties, ledus strauji zaudē savu izturību.