Staburags.lv ARHĪVS

Atriebjoties iešauj sejā

www.staburags.lv

2014. gada 3. marts 14:10

1521
Atriebjoties iešauj sejā

Šonakt par bruņotu laupīšanu Krustpils pagastā aizturēts agrāk tiesāts vīrietis. Viņš tiek turēts aizdomās par vēl divu noziegumu izdarīšanu — laupīšanu Kokneses pagastā un slepkavības mēģinājumu Bebru pagastā.


Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka svētdien, 2. martā, ap pulksten 23.43 slimnīcā no Bebru pagasta ar šautu brūci ievietots 1978. gadā dzimis vīrietis. Policisti noskaidrojuši, ka cietušo personu viņa dzīvesvietā uzmeklējis 1954. gadā dzimis vīrietis. Viņš esot ieradies, lai atriebtos par paziņas piekaušanu. Vīrietis pavērsa šaujamieroci pret cietušo un izšāva, trāpot auss rajonā un sejā.


Pēc notikušā šāvējs ar automašīnu Mitsubishi Colt aizbraucis uz "Astarte nafta" degvielas uzpildes staciju Kokneses pagastā un iepildījis 20 litru degvielas. Laupīšanas motīvu vadīts, viņš piedraudējis darbiniecei ar šaujamieroci un pieprasījis degvīnu, cigaretes un šķiltavas.


Policija, saņemot informāciju par izdarītajiem noziegumiem, nekavējoties sāka noziedznieka vajāšanu. Vīrieti aizturēja Krustpils pagastā. Laupītājs jau bija paspējis Krustpils pagastā uzmeklēt vienu no moteļiem un, piedraudot ar šaujamieroci, pieprasījis no tur esošajiem apmeklētājiem — astoņiem vīriešiem — naudu. Saņēmis prasīto — 20 eiro, viņš moteli atstāja. Izejot no moteļa, viņš vēl divas reizes raidīja mērķtiecīgus šāvienus ēkas virzienā virs ieejas durvīm, līdz bisē vairs nebija patronu. Pēc šaušanas sadarbībā ar moteļa apmeklētājiem vīrieti aizturēja.


Aizturētajam policisti konfiscēja šaujamieroci — divstobru bisi ar apgrieztu stobru. Vīrieša izelpā konstatēja 1,5 promiles alkohola. Policijas darbinieki uzreiz veica kratīšanu, kuras laikā automašīnā atrada munīciju — 17 patronu.


Vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai vīrietis nav saistīts citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā. Aizturētais vīrietis, kuram šobrīd nav noteiktas dzīvesvietas, 1978. gadā saukts pie kriminālatbildības par tīšu slepkavību.