Staburags.lv ARHĪVS

Gleznojot mugura vairs nesāpēs

Indulis Burka

2014. gada 25. februāris 13:15

648
Gleznojot mugura vairs nesāpēs

Gleznošanas studija “Dīva ART” Skrīveros pārtapusi biedrībā, un, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, nule iegādāts desmit molbertu. Studijas dalībnieces ir gandarītas, jo gleznot kļuvis daudz ērtāk.

— Biedrībām ir daudz izdevīgāki nosacījumi, ar kuriem var saņemt Eiropas Savienības finansējumu, — saka biedrības valdes locekle Dace Koja. — Ar Aizkraukles partnerības atbalstu uzrakstījām projektu un ieguvām finansējumu molbertiem no Lauku attīstības programmas.

Izpētot piedāvājumus, izlēmām iegādāties Latvijā izgatavotus molbertus, kuri cenas ziņā līdzvērtīgi Ķīnā ražotajiem, tikai ir kvalitatīvāki. Molbertus Madonā izgatavo meistars Igors Škoļnijs, kurš arī pats ir mākslinieks.

Molberti izmaksāja 780 eiro, no kuriem 705 eiro ir projektā iegūtie līdzekļi, pārējais — studijas dalībnieču ziedojums.

Studijas dalībnieces ar jaunajiem molbertiem ir apmierinātas. Līdz šim viņas gleznoja sēdot, audekla rāmi atbalstot pret krēsla atzveltni. Nodarbība ilgst trīs četras stundas, un pēc tās bija grūti bija atliekt muguru. Nu nepatīkamo sajūtu vairs nav, jo molbertu var pielāgot katras dalībnieces augumam.

Uzziņa

Gleznošanas studija Skrīveros darbojas jau sešus gadus. Tās dibinātāja māksliniece Vēsma Vītola Skrīveros gleznošanas nodarbības vada reizi nedēļā.