Staburags.lv ARHĪVS

Par labām sekmēm stipendiju maksās arī Skrīveros

www.staburags.lv

2014. gada 5. februāris 15:45

1160
Par labām sekmēm stipendiju maksās arī Skrīveros

Skrīveru novada domes deputāti apstiprināja kārtību, kādā izmaksāt stipendijas A. Upīša Skrīveru vidusskolas 9. — 12. klases audzēkņiem. Stipendijai varēs pretendēt tie skolēni, kuru vidējā atzīme nebūs zemāka par sešām ballēm.

Skrīveru novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Grīnvalde—Iruka informē, ka audzēkņi, kuru vidējā atzīme nav zemāka par 6 ballēm, varēs saņemt 15 eiro lielu stipendiju par ceturksni. Tie, kuriem vidējā atzīme nebūs zemāka par 7 ballēm — saņems 20 eiro, ne zemāka par 8 ballēm — 30 eiro un ne zemāka par 9 ballēm — 35 eiro par ceturksni. Lai saņemtu stipendiju, skolēnam nedrīkst būt neattaisnoti kavējumi un pārkāpumi. Stipendiju izmaksās četras reizes mācību gadā, un pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēts 3570 eiro. Šādā veidā skolēnus paredzēts atbalstīt pirmoreiz skolas vēsturē.
 
12. klases audzēkņiem šajā gadā skolā būs iespēja iegūt arī autovadītāja apliecību. Lai to nodrošinātu, pašvaldība tērēs 3557 eiro. Lai atbalstītu ģimenes ar bērniem, pašvaldība paredzējusi naudu (17 501 eiro) arī 4. — 6. klases audzēkņu brīvpusdienām. 1. — 3. klases skolēniem brīvpusdienas apmaksā valsts.

3415 eiro plānots kompensācijām biļetēm neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas skolēniem, kuri mācās Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā un kuri nokļūšanai skolā izmanto sabiedrisko transportu.