Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās atgriežas iedzīvotāju drošības garants

Sandra Pumpure

2013. gada 27. decembris 07:58

532
Pļaviņās atgriežas iedzīvotāju drošības garants

Pļaviņās atklātas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu brigādes jaunās telpas. Tagad tās būs Daugavas ielā 43, līdzās pilsētas komunālajam uzņēmumam un trenažieru zālei.

Pļaviņu mediķi bez savām telpām, kas bija sociālās aprūpes centra “Pļaviņas” ēkā, palika pēc pavasara plūdiem. NMPD vadība nolēma, ka tajās noteikti neatgriezīsies un meklēs jaunas. Šajā laikā pļaviņieši strādāja Jēkabpilī.

NMPD Zemgales reģionālā centra vadītājs Roberts Fūrmanis stāsta, ka kopā ar Pļaviņu novada pašvaldības vadību meklētas piemērotākās telpas, kas būtu pasargātas arī no applūšanas. Viņš piebilda, ka varianti bija dažādi, bet šis, ko ieteica SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” vadība, bija labākais. Turklāt tās tagad ir vienas no skaistākajām Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta telpām Latvijā, jo tikko izremontētas un aprīkotas. Dienests tās īrē no pašvaldības. Arī NMPD vadītājs Armands Ploriņš pateicās pašvaldībai, ka kopīgiem spēkiem viss ir veiksmīgi atrisināts. Jaunajā mājvietā brigādei ir telpas gan darbam, gan atpūtai.

Pļaviņās ir viena neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kurā maiņās strādā astoņi ārsta palīgi un četri autovadītāji. Viņi ir gandarīti par jauno darba vietu, bet īpaši priecīgi ir iedzīvotāji, sagaidot pilsētā atgriežamies savu drošības garantu, kā viņi dēvē “ātros”. Pļaviņu ārsta palīdzes stāsta, ka pacienti, pie kuriem devušās šajās dienās, sajūsmināti viņas apsveic atgriežoties.