Staburags.lv ARHĪVS

Novada zelta fonds

Sandra Pumpure

2013. gada 10. decembris 08:29

639
Novada zelta fonds

Pļaviņu novada tradīciju zālē Klintaines pagasta “Kūlīšos” godināja tos laulātos pārus, kuriem šī gada laikā ir nozīmīgas kāzu gadskārtas. Šogad tādu bija 20.

Dimanta kāzas (60 gadu laulībā) Pļaviņu novadā ir vienam pārim, smaragda kāzas (55) — sešiem, bet zelta kāzas (50) — 13 pāriem. Uz pasākumu bija ieradusies apmēram puse jubilāru. Sveicot viņus šajās skaistajās gadskārtās, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde atzina, ka šie cilvēki ir novada zelta fonds.

Dimanta kāzas, kad aizvadīts 60 kopdzīves gadu, Pļaviņu novadā kāds pāris svin katru gadu. Šoreiz šī skaistā jubileja ir pļaviņiešiem Nadeždai un Jāzepam Ostrovskiem. Iepazinušies abi Krievijā, bet vēlāk strādāja Pļaviņu kaļķakmens karjerā un šajā pilsētā mija laulību gredzenus.

Vietalvieši Ieva un Harijs Štelmaheri, Leokadija un Vladimirs Dailidas, klintainieši Olga un Valdis Freimaņi, pļaviņieši Anna un Jānis Bardovski, Ludmila un Aleksandrs Bubņevski, Dzidra Daina un Pēteris Baloži nozīmīgo zelta jubileju svinēja pirms pieciem gadiem, tā ka šoreiz viņiem smaragda kāzas.

Par zelta kāzām teic, ka tas ir notikums, kas jānosvin karaliski, jo attiecības, kas ilgušas pusgadsimtu, tiešām ir vērtība. Pļaviņu novadā šādi pāri ir: pļaviņieši Regīna Šimkeviča un Ilmārs Šķerbergs, Ausma un Pēteris Kupči, Valentīna un Nikolajs Ivanovi, Valentīna un Anatolijs Žukovi, Ņina un Mārtiņš Zeipes, Janīna un Vasilijs Rediko, Ņina un Jevgeņijs Mihailovi, Herta un Edgars Knodzes, aiviekstieši Dagmāra Staprēna un Jānis Svenčs, klintainieši Līga un Raimonds Baltiņi, Ināra un Jānis Vidžupi, Zigrīda un Jānis Geistarti, vietalvieši Ruta un Kārlis Mikoliņi.

Pļaviņu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vija Liepiņa teic, ka noskaņa šajās svinībās allaž ir īpaša. Sirsnīgiem vārdiem pāri raksturoja viens otru, un to darīja arī viņu bērni un mazbērni. Svinībās pēc tik daudziem gadiem atkal skanēja gan “Rūgts!”, gan kāzu valsis. Tos pārus, kuri nevarēja ierasties, Pļaviņu novada domes pārstāvji sveiks mājās.