Staburags.lv ARHĪVS

Palīdzību piedāvā arī mājās

Sandra Pumpure

2013. gada 6. decembris 08:14

437
Palīdzību piedāvā arī mājās

Skrīveru novada sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” īsteno Eiropas Sociālā fonda atbalstīto projektu sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Saistībā ar to iestāde cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem papildus piedāvā divus alternatīvus pakalpojumus.

Viena no projekta aktivitātēm ir “Atelpas brīža” pakalpojums. “Ziedugravu” sociālās aprūpes nodaļas vadītāja Aija Svētiņa informē, ka to piedāvājuši ģimenēm, kurās aprūpē kādu tuvinieku ar veselības problēmām. Šo cilvēku uz laiku var ievietot sociālās aprūpes centrā, lai aprūpētājs atpūstos vai šajā laikā paveiktu nepieciešamo darbu.

— Informējām par to Aizkrauk­les reģiona pašvaldību sociālos dienestus, kuru darbinieki apzināja situāciju un sniedza ziņas, cik daudziem tas nepieciešams. Atsaucība ir liela, un katru mēnesi uzņemam četrus cilvēkus. Pavisam šo pakalpojumu jau būs izmantojuši vairāk kā 70 iedzīvotāju, — stāsta Aija Svētiņa.

Otrs pakalpojums ir aprūpe mājās, bet to nodrošina tikai Skrīveru novada iedzīvotājiem. Projektā tā bija paredzēta desmit cilvēkiem, bet iestādes mobilās palīdzības brigāde dodas pie 13 skrīveriešiem, ko ieteica novada sociālais dienests. 

Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 6. decembra numurā