Staburags.lv ARHĪVS

Debates par bezdarba samazināšanu notiks Pļaviņās

Debates par bezdarba samazināšanu notiks Pļaviņās

Pēdējā laikā daudz runāts par jaunatnes bezdarbu, taču tikpat liels izaicinājums atrast darbu ir “40+” paaudzei, un tas negatīvi ietekmē arī viņu bērnus un vecākus. Lai meklētu risinājumus, Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojs Latvijā 2. decembrī Pļaviņu novada Kultūras centrā rīko publiskās debates "40+bezdarbs: kādi risinājumi?" Pļaviņas ir viena no Latvijas pilsētām, kas visskaudrāk saskaras ar šo problēmu.


"Ar šo forumu vēlamies pacelties virs negatīvajiem skaitļiem un sarunām, ka "viss ir slikti", bet piedāvāt reālus risinājumus, kā, iedrošinot un apmācot 40+ paaudzi, mēs varam darba tirgū atgriezt ārkārtīgi vērtīgu resursu ar ļoti augtu ētikas pakāpi," skaidro EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja vietas izpildītāja Marta Rībele.


Risinājumus meklēt palīdzēs Nodarbinātības valsts aģentūras un Pļaviņu pašvaldības vadība, EP deputāti Inese Vaidere un Kārlis Šadurskis, personāla atlases, personības pilnveidošanas, mūžizglītības un sociālo uzņēmumu speciālisti, sabiedrības uzticības personas, antropologi, psihologi, juristi.


Foruma ietvaros notiks arī Iespēju gadatirgus un tiks sniegtas konsultācijas, kā arī būs pieejami īpaši sagatavoti materiāli par iespējām pilnveidoties un kas jāņem vērā sarunās ar potenciālo darba devēju.


Publiskās debates tiešraidē tiks pārraidītas Latgales Reģionālajā televīzijā un internetā.