Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņieši pievienojas “Stāstu bibliotēku” tīklam

Līga Patmalniece

2013. gada 17. novembris 16:56

62
Pļaviņieši pievienojas  “Stāstu bibliotēku” tīklam

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīklā “Stāstu bibliotēkas” uzņemtas 33 bibliotēkas no visas Latvijas. No tām 18 bibliotēku pievienojušās tīklam pirmo reizi, arī Pļaviņu novada bērnu bibliotēka.

“Stāstu bibliotēkas” tīkla dalībniekiem plānota iespēja pilnveidot prasmes darbā ar daudzveidīgā Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, stāstniecības tradīciju aktualizēšanu un prasmju izkopšanu, piedaloties organizētajos semināros un savstarpējā bibliotēku darbinieku pieredzes apmaiņā.

Pļaviņu novada bērnu bibliotēkas vadītāja Gunta Grandāne teic, ka pēc konsultēšanās ar kolēģi Antru Galiņu septembra sākumā izlēmušas atsaukties piedāvājumam un iesniegušas pieteikumu dalībai. “Sagatavojām nepieciešamos dokumentus — darba plānu visam nākamajam gadam, īstenojamos pasākumus, un patīkama bija ziņa, ka esam uzņemti,” stāsta Gunta Grandāne. “Pirmā tikšanās jaunajiem dalībniekiem būs 5. decembrī, dosimies uz Rīgu, tas būs informatīvs seminārs. Protams, tas ir pagodinājums mums, taču apzināmies, ka piedalīties šajā tīklā nozīmē ne tikai pasākumu rīkošanu, bet arī dokumentācijas un pārskatu noformēšanu, kas prasa daudz papildu laika un darba, ceru, ka spēsim visu paveikt.”

Ieplānoto pasākumu ir daudz un tematika ļoti dažāda, sasaistīta ar svinamajām dienām. “Būs stāstījumi par ceļojumiem, novadpētniecību, Ģimenes dienā aicināsim pāršķirt ģimenes albumus,” stāsta bibliotēkas vadītāja. “Galvenais akcents ir paaudžu komunikācijas uzlabošanai, vairošanai, varbūt mazliet izdosies pabīdīt datoru prom no bērnu uzmanības centra.” Vai noslēgtos latviešus izdosies “iekustināt”? Gunta Grandāne atklāj, ka personīgi uzrunās katru, un tad jau arī ir daudz lielāka iespēja saņemt pozitīvu atbildi.

Tā kā bibliotēka izvietota bērnudārza “Bērziņš” ēkā, tiks iesaistīti arī visjaunākie lasītāji, tāpat plānota sadarbība ar biedrību “Daugavas rīts”, kurā apvienojušies Pļaviņu novada ļaudis ar bagātu dzīves pieredzi — seniori.