Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveru dendroloģiskajā parkā notiks 3. nūjošanas festivāls

www.staburags.lv

2013. gada 11. novembris 16:22

136
Skrīveru dendroloģiskajā parkā notiks 3. nūjošanas festivāls

Skrīveru novada dome sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju sestdien, 16. novembrī, rīko 3. nūjošanas festivālu, kas notiks Skrīveru dendroloģiskajā parkā un tā apkaimē.

Festivālā aicināti piedalīties gan tie, kuri nūjošanas iemaņas apguvuši un ar to jau nodarbojas, gan arī tie, kuri beidzot nolēmuši pamēģināt, ko tad tas īsti nozīmē — nūjot. Nūjošanas apmācības vadīs Latvijas tautas sporta asociācijas sertificēti instruktori. Tie, kuriem vēl nav sava inventāra, to varēs iznomāt bez maksas. Arī dalība festivālā ir bez maksas.

Plkst. 11 plānota reģistrācija, pēc kuras notiks iesildīšanās, kam sekos nūjošanas apmācība. Plkst.11.45 tiks dots starts nūjotājiem desmit kilometru distancē ar laika kontroli, bet pēc mirkļa starts pārgājienam bez laika kontroles. Nesteidzīgie nūjotāji varēs arī pārbaudīt savas orientēšanās spējas, parkā atrodot īpašos kontrolpunktus "Koku valstībā", kopā iziet Andreja Upīša "Sūnu ciena zēnu" takas ap stāstā teiksmaini aprakstīto Apaļo jeb Kalnmuižas ezeru.