Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveru kultūras centrā atklāj jaunu izstādi

Indulis Burka

2013. gada 11. novembris 12:22

4961
Skrīveru kultūras centrā atklāj jaunu izstādi

Skrīveru kultūras centrā visu novembri būs apskatāma mākslinieku Silvas Linartes un Valērija Dičkovska gleznu izstāde. Mākslinieku gleznas pārsteidz ar bagātīgu pasteļtoņu gammu. Īpaši piesaista Valērija Dičkovska gleznotie zirgi.

Izstādes atklāšanā Silva Linarte sacīja, ka Skrīveros nav pirmo reizi. Māksliniece pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados šajā pusē bijusi Mākslas akadēmijas praksē. Satikusi interesantus cilvēkus, ar kuriem tikusies arī vēlāk.

Linartes kundzes dzimtā puse ir Daugavpils novadā. Bērnībā viņas ģimene izsūtīta uz Sibīriju, bet atgriezties izdevās 1957. gadā. Viņa mācījusies Latvijas Valsts Mākslas akadēmijā, strādājusi Rīgas lietišķās mākslas vidusskolā un bijusi Daugavpils pilsētas galvenā māksliniece. Silva Linarte atzīst, ka gleznošana ir neizdibināms un nejaušs process, kurā nav ne jautājumu, ne atbilžu, vien radošs process, tā ir pozitīvo emociju sastāvdaļa, jo “nav godīgi nodot savu drūmumu citam cilvēkam. Ja ir kas labs, tad dod to otram".  

Arī Silvas Linartes audzēknis Valērijs Dičkovskis Skrīveros nav pirmo reizi. Viņš te gleznojis mākslinieku plenēros un vairākkārt piedalījies izstādēs.

Valērijs Dičkovskis ir mācījies Mākslas akadēmijas augstākajos dizaina kursos. Viņš aktīvi glezno un regulāri piedalās tradicionālajos Sēlijas un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas mākslas plenēros.