Staburags.lv ARHĪVS

Kad žvingulis galvā, var arī lēkt

Jānis Ozoliņš

2013. gada 5. novembris 07:56

139
Kad žvingulis galvā, var arī lēkt

“Saskaņas centra” (SC) Saeimas deputātam Nikolajam Kabanovam draud izslēgšana no partijas. Iespējams, pēdējais piliens šādai partijas valdes rīcībai ir nesen notikušais konflikts.

Aizvadītajā nedēļā deputāts piedalījies kādā komandas saliedēšanas pasākumā laikrakstā “Vesti Segodņa”, kura laikā sakāvies ar partijas “Par dzimto valodu” atbalstītāju un pēc tam izlēcis pa otrā stāva logu.

Jau iepriekš Kabanovs izcēlās ar savu nepiedienīgo uzvedību — pagājušajā gadā uz Saeimas komisijas sēdi viņš bija ieradies manāmi iereibis, par ko saņēma Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas rājienu.

Dīvaini, ka SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs par sava kolēģa nedienām nav īsti informēts. “Zinu tikai to, ka viņam pašlaik ir izņemta slimības lapa un viņš ārstējas slimnīcā. Traumas gūšanas apstākļus nezinu,” saka Urbanovičs.

Partijas vadītājs gan pagaidām neatklāj, kā rīkosies turpmāk. Neoficiāla informācija liecina, ka šoreiz Kabanova partijas biedru mērs ir pilns un viņam draud izslēgšana no partijas.

Nevēlos vispārināti spriest par visu SC, bet šīs partijas biedri “izceļas”. Viens krāpjas ar apdrošināšanu, cits sadūris savu kaimiņu, vēl kāds lamā latviešus un Latviju, jo par viņu nebalsoja pašvaldību vēlēšanās. Pēdējo gadu laikā neatceros citu partiju, kuras biedri šādi uzvestos. Vai tiešām, uzņemot partijā, pirms tam netiek veikta nekāda pārbaude? 

Jautrība, skatoties uz Kabanova izdarībām, ir garantēta! Tas pat nebūtu nekas slikts, ja šis biedrs tikai spēlētu galma āksta lomu. Taču šāds neadekvāts cilvēks diemžēl sēž Saeimā un piedalās valstij nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.

Cik var auklēties? Tāds darbinieks privātā kompānijā jau sen būtu atbrīvots no darba, bet Saeima, izrādās, ir kaut kas īpašs. Ja ievēlēja, tad tur līdz termiņa beigām arī jāsēž.

Maz ticams, ka Nikolajam Kabanovam tiks piemērots kāds nopietns sods — partijas vadītāji pakratīs pirkstu, un ar to viss beigsies. Tomēr šādas Saeimas deputāta izdarības liek padomāt, par ko mēs balsojam. Saeimas vēlēšanas nav aiz kalniem.