Staburags.lv ARHĪVS

Košas krāsas priecīgai ikdienai

Evita Apiņa

2013. gada 2. novembris 17:39

175
Košas krāsas priecīgai ikdienai

Aiviekstes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē “Jumītis” pabeigts ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas projekts. Pārbūvēta, nosiltināta un košās krāsās nokrāsota ēkas fasāde, uzklāts jumts, bērnudārza telpās ieklāta grīda, sakārtots apgaismojums un ventilācija.

“Nākamgad bērnudārza ēkai būs 25 gadi. Šo gadu laikā tās fasāde bija pārkrāsota vienu reizi, ik gadu veicām kosmētisko remontu, bet tik pamatīgu kapitālo remontu bērnudārzs piedzīvo pirmo reizi. Ir kļuvis krietni siltāk, nesalām arī iepriekš, taču pēc pamatīgā remonta telpas kļuvušas mīlīgākas un siltākas,” stāsta bērnudārza “Jumītis” vadītāja Ilze Vilciņa. Izremontēta arī bērnudārza katlumāja, arī vecā malkas apkures katla vietā ierīkots jauns, un turpmāk kurināšanai malkas vietā izmantos kokskaidu granulas. Katlumājā ierīkots siltumenerģijas skaitītājs, jo piecus gadus vajadzēs veikt siltuma patēriņa monitoringu. Remonts izmaksāja 115 367 latus, un to finansiāli atbalstīja Klimata pārmaiņu finanšu instruments.

Bērnudārza vadītāja Ilze Vilciņa atzīst, ka visiem lielāko prieku par remontu rada daudzkrāsainā ēkas ārpuse, jo iepriekš tā bija diezgan noplukusi un pelēcīga.