Staburags.lv ARHĪVS

Vai Neretā domes sēdes nenotiek?

Jānis Ozoliņš

2013. gada 31. oktobris 08:55

425
Vai Neretā domes sēdes nenotiek?

“Esmu neretietis, bet apmēram divdesmit gadu nedzīvoju Neretā. Tomēr cenšos sekot notiekošajam dzimtajā novadā,” saka laikraksta lasītājs Aivars. “Sašutumu rada Neretas novada domes mājaslapa, kas ir oficiālais pašvaldības informācijas līdzeklis. Mājaslapa ir ne tikai nepārskatāma, bet arī nepilnīga. Labākajā gadījumā tajā kā aktualitātes ir publicēti skolu pasākumi, novada rīkotās izsoles, oficiālie paziņojumi par Eiropas Savienības projektiem (kuros noteikums ir publicitāte) vai kultūras pasākumu plāns tuvākajai nedēļai. Toties, atverot sadaļu “Dokumenti”, nav iespējams atrast pēdējo domes sēžu lēmumus. Ņemot vērā mājaslapā atrodamo informāciju, šķiet, ka pēdējā domes sēde Neretas novadā ir notikusi jūlijā! Vai tiešām novadā nav neviena cilvēka, kurš spētu sakārtot oficiālo novada domes mājaslapu atbilstoši  iedzīvotāju vēlmēm?”

“Staburagam” neizdevās sazināties ar Neretas novada pašvaldības vadītāju Arvīdu Kviesi, kurš līdz šim gādāja par informāciju mājaslapā. Tāpēc atbild novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Miezītis:

— Visi, arī pēdējie, novada domes lēmumi, ir atrodami mūsu mā­jaslapā. Domes lēmumus var apska­tīt nevis sadaļā “Dokumenti”, bet “Pašvaldība”. Atvainojamies, ka radusies šāda neizpratne, tuvākajā laikā noteikti pārveidosim mājaslapas struktūru, lai tā būtu pārskatāmāka un saprotamāka visiem lietotājiem.

Tā kā informācijas sniegšana internetā kļūst aizvien aktuālāka, Neretas mājaslapas lietotāji var ierosināt, kas būtu jāmaina mūsu mājaslapā, kā­di uzlabojumi vai jauninājumi jāveic.