Staburags.lv ARHĪVS

Bibliotekāre palīdz satikties

Imants Kaziļuns

2013. gada 31. oktobris 08:48

318
Bibliotekāre palīdz satikties

Tuvojoties gada beigām, Kurmenes bibliotēka iztērējusi atlikušo grāmatu iegādei paredzēto naudu. Katram no vairāk kā 200 lasītājiem gadā pa vienai jaunai grāmatai gluži neiznāks, bet ap 60 aktīvajiem — noteikti.

Vecumnieku novada dome kopš novadu reformas kurmeniešu lasītpriekam gadā atvēl 1100 latu, no tiem Ls 800 — jaunu grāmatu iegādei, pārējo — avīzēm un žurnāliem, arī “Staburaga” abonēšanai. Oktobrī par atlikušajiem 320 latiem nopirkts vairāk kā 50 grāmatu.
Bibliotēkas vadītāja Gita Skadiņa teic, ka pirms aptuveni 20 gadiem, kad viņa sāka strādāt bibliotēkā, gadā piešķīra tikai 40 latu. Šajā laikā plauktus piepildīja ar iedzīvotāju dāvinātajām grāmatām. Vēlāk summa būtiski pieauga, vairākus gadus tā bija 200 latu, bet pēdējos trīs gadus summa pieauga četrkārt.

Skumji, ka līdz ar pamatskolas slēgšanu grāmatu krātuves lietotāju skaits samazinājās par aptuveni 60. Toties atlikušie, un tādu nav maz, regulāri ierodas uz grāmatu pārdevēju rīkotajiem izbraukumiem Kurmenē, izsaka vēlmes, ko vēlētos redzēt bibliotēkas plauktos.

Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 31. oktobra numurā