Staburags.lv ARHĪVS

Kurmene ir līdzvērtīga Tērvetei

Imants Kaziļuns

2013. gada 30. oktobris 08:00

389
Kurmene ir līdzvērtīga Tērvetei

Kurmenē tikties ar iedzīvotājiem, īpaši jaunajiem vecākiem un viņu bērniem, ieradās Sorosa fonda Latvijā pārstāve, iniciatīvas “Pārmaiņu iespēja skolām” vadītāja un konsultante Aija Tūna. Ar kurmeniešiem viņa pārrunāja dažādus bērnu audzināšanas aspektus, savukārt “Staburagam” atbildēja uz jautājumiem, saistītiem ar Sorosa fonda atbalstītajiem pasākumiem.

Kopš 2009. gada rudens Kurmenes skola, vēlāk, kad skolu likvidēja, ar biedrības “Kurmenes viļņi” un Kristīnes Jansones atbalstu piedalās iniciatīvā “Pārmaiņu iespēja skolām”. Realizēti četri lieli projekti — “Ideju, iniciatīvu un kultūras centrs Kurmenes pamatskolā”, “Kurmene ar skatu uz nākotni”, “Kurmītis” un “Kvalitatīvas mācīšanās pieredzes veicināšana pirmsskolas vecuma bērniem un atbalsts ģimenēm Kurmenes pagastā”. No fonda saņemti 25,4 tūkstoši latu. Diemžēl šis ir pēdējais programmas darbības gads, jo 2014. gadā Sorosa fonds atbalstu nepiedāvās.
Aija Tūna Kurmenē bija pirmo reizi. Pēc nelielas ekskursijas “Baltajā skolā’’ un bijušajā Kurmenes pamatskolā jautāju viņai, vai tagad var apkopot piecu gadu laikā padarīto un runāt par rezultātu?

Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 29. oktobra numurā