Staburags.lv ARHĪVS

Bērni spēlēsies, vecāki trenēsies

Sandra Pumpure

2013. gada 25. oktobris 08:11

397
Bērni spēlēsies, vecāki trenēsies

Pļaviņu novadā ierīkoti trīs jauni rotaļu laukumi. Tā kā laiks vēl ir silts, bērni tos aktīvi izmanto.

Pļaviņu novada domes izpilddirektors Aivars Bardovskis informē, ka jaunu laukumu izveide bija ieplānota šīgada pašvaldības budžetā un tas paveikts par pašvaldības līdzekļiem. Aprīkojuma piegādei un ierīkošanai bija izsludināts kopīgs iepirkums. Darbus veica SIA “MK Dizains”, un tie izmaksāja 2990 latu bez PVN.
Pašvaldības iepirkumu speciāliste Ineta Kaļva stāsta, ka uzņēmums visu aprīkojumu izgatavoja saviem spēkiem un tas aizņēma laiku, tāpēc darbus pabeidza tikai  rudenī.

Lielākais laukums ir Pļaviņās, karjera apkaimē, pie ēkām Rīgas ielā 25a un 27, kur ir smilšu kaste, dažādi kāpelēšanas rīki un citas lietas bērnu aktīvai atpūtai. Tur vēl paredzēts ierīkot āra trenažieri. Kamēr bērni spēlēsies, to varēs izmantot vecāki.

Mazāki rotaļu laukumi izveidoti Aiviekstes pagastā, līdzās pirmsskolas izglītības iestādei “Jumītis”, un Vietalvā, pie dzīvojamās mājas “Avenes”.

Šovasar tapis vēl viens neliels rotaļu laukums karjera rajonā Pļaviņās, pie mājām Rīgas ielā 13 un 15. To kopā ar pagaidu algotajos darbos nodarbinātajiem paveikusi Pļaviņu pilsētas dārzniece Alda Zenfa. Viņa stāsta, ka smilšu kaste izveidota pēc viņas skices, bet pārējais aprīkojums “atdzīvināts” no iepriekš izmantotā.

Nākamajā gadā, ja paredzēs līdzekļus pašvaldības budžetā, rotaļu laukumu ierīkos arī pie daudzdzīvokļu mājām otrā pilsētas daļā.