Staburags.lv ARHĪVS

Iespēja baudīt dabas skaistumu Klintainē

Sandra Pumpure

2013. gada 24. oktobris 16:03

413
Iespēja baudīt dabas skaistumu Klintainē

Biedrība “Savējie M” sadarbībā ar uzņēmumu “A. A. Mežmalas” Klintaines pagastā izveidoja pārgājienu taku “Mežmalu taka” velotūristiem, nūjotājiem un slēpotājiem. Šovasar biedrība izstrādāja tās labiekārtošanas projektu un gandrīz 3000 latu šiem darbiem saņēma no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

“Mežmalu taka” ir desmit kilometru gara, un tā ved no “Latvju spīķera” līdz Stukmaņiem, tad uz Daugavas krastu pretī Oliņkalnam, no kurienes var doties līdz Malt­upītes ūdensrijējam. Pēc tam, šķērsojot šoseju, ceļš atkal ved līdz Stukmaņu centram un sākumpun­ktam. Līdz šim takā jau bija novietotas virzienu norādes, bet saistībā ar šo projektu veikti citi būtiski uzlabojumi.

Biedrības “Savējie M” un “A. A. Mežmalas” pārstāvis Arvīds Apfelbaums stāsta, ka vairākās vietās novietoti  informācijas stendi — Stukmaņu centrā, Daugavas krastā, ceļa malā pie Maltupītes un “Liepkalnu maiznīcas”. Tajos īsumā pastāstīts par šīs apkaimes vēsturi un ievērojamākajām vietām — Vīna kalnu, Stukmaņu muižu, Sēlpils pilskalnu, Klintaines dabas liegumu. Ir arī vēstīts par šīs puses retajiem augiem. Sniegta arī sadzīviska informācija — par iespēju paēst pusdienas un citiem pakalpojumiem.

Raksta turpinājumu lasiet laikraksta 24. oktobra numurā