Staburags.lv ARHĪVS

Jēkabpilī pabalstu piešķir

Līga Patmalniece

2013. gada 24. oktobris 09:04

256
Jēkabpilī pabalstu piešķir

“Nenāku sūdzēties un kādu vainot, vēlos tikai pastāstīt, kā man gadījās, lai pasargātu citus no šādas nepatīkamas situācijas,” teic Aizkraukles reģionā dzīvojoša kundze, lūdzot neizpaust savu vārdu publiski.

“Pirms neilga laika zaudēju tuvu cilvēku. Tādos brīžos ir daudz rūpju, un, lai ietaupītu laiku un degvielu, nolēmu vispirms piezvanīt, noskaidrot, vai pienākas apbedīšanas pabalsts. Zvanīju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Aizkraukles filiālei, man atbildēja ļoti laipna darbiniece, kura pavēstīja, ka nekāds apbedīšanas pabalsts nepienākas. Apmainījāmies ar abpusējām laipnībām, un tā saruna beidzās. Mazliet izbrīnījos, bet, ja nepienākas, tad nepienākas, par to pastāstīju savai draudzenei, kura ieteica piezvanīt vēlreiz un noskaidrot, vai tiešām nav pieļauts kāds pārpratums. Arī otrreiz tā pati laipnā sieviete skaidroja to pašu — apbedīšanas pabalsts nepienākas. Liels bija pārsteigums, kad VSAA  Jēkabpils nodaļā, kur iegriezos, mani informēja, ka apbedīšanas pabalsts pilnīgi noteikti pienākas. Nokārtoju dokumentus, un pabalstu piešķīra.

Visi esam tikai cilvēki, ir gadījumi, ka varam kaut ko nezināt. Un, ja tas tā ir, tad esmu ar mieru sagaidīt atbildi: es nezinu, bet noskaidrošu, taču pavisam noteikti negribētu saņemt nepatiesu informāciju. Katrs, kuram bijis jāpavada mūžībā tuvinieks, zina sāpīgās izjūtas, un tādā brīdī cilvēks patiešām var noticēt visam, nepārjautāt, nepārbaudīt. Atklājot savu pieredzi, vēlos, lai cilvēki ir neatlaidīgāki un, ja ir kādas šaubas, nekautrējas pārjautāt kaut vai trīsreiz.”