Staburags.lv ARHĪVS

Sūdzēties protam, bet audzināt — nē

Sūdzēties protam, bet audzināt — nē

Ilgus gadus strādāju par autobusa vadītāju, tādēļ gribu izteikt savas domas par dažām lietām.
Ir jāsaka skarbi vārdi tām mātēm un tēviem, kuri ir iemācījušies zvanīt un sūdzēties dažādām iestādēm par to, ka viņu bērni pēc 8 — 10 minūšu brauciena no skolas autobusa nāk mājās stresaini, jo, lūk, autobusā bijis ciešāk jāsaspiežas. Nezinu nevienu pilsētu, kurā cilvēkiem, braucot uz darbu vai pēcpusdienā no darba, transportlīdzeklī nebūtu jāsaspiežas. Tas, ka bērni ir stresaini, ir tikai jūsu pašu vaina. Lūdzu, atļaujiet bērniem vairāk laika pavadīt svaigā gaisā ārā, nodarboties ar sportu. Bērniem vajadzīgs arī veselīgs uzturs, nevis čipsi un kola, tad viņiem uzlabosies veselība, zudīs stress, bērni kļūs jautrāki un dzīvespriecīgāki.
Pagājis vairāk kā mēnesis, kopš sācies mācību gads. Gandrīz katru dienu atgādinām bērniem, ka autobuss jāgaida, godīgi stāvot pieturvietā, nevis grūstoties, kurš pirmais tiks autobusā, kā arī jāstāv pieturvietā tā, lai autobuss var piebraukt pie pieturvietas apmales. Jautājums jums, vecāki: kāpēc to jūs neredzat vai negribat zināt? Bet tad, kad autobusa vadītājs bērnu sabar, tad gan jūs steidzat žēloties.
Tuvojas ziema ar slidenām ielām un autobusu pieturvietām, tādēļ ceru uz jūsu sapratni, lai jaunā paaudze nokļūtu skolā un mājās sveika un vesela. Ja ir kādas pretenzijas, nāciet pie vadītājiem un kopīgi risināsim sāpīgos jautājumus. Esmu pārliecināts, ka lielākā daļa vecāku pareizi sapratīs situāciju, bet ar dažiem nāksies runāt skarbi. Ceru uz labu sadarbību, cienījamie pļaviņieši.