Staburags.lv ARHĪVS

Labiekārto aprūpes centra pagalmu

Sandra Pumpure

2013. gada 13. oktobris 07:11

320
Labiekārto aprūpes centra  pagalmu

Biedrība “Kopsolis” īstenojusi teritorijas labiekārtošanas projektu sociālās aprūpes centrā “Pļaviņas” — sakārtota daļa pagalma, kur centra iemītniekiem pavadīt laiku ārpus telpām.

Projekts finansēts no Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda lauksaimniecības attīstībai programmas, kas paredz pasākumus lauku ekonomikas dažādošanai un dzīves kvalitātes veicināšanai. Kopā ar fonda un Pļaviņu novada domes līdzfinansējumu sociālās aprūpes centra pagalma labiekārtošanai bija ap 3000 latu.

Biedrības “Kopsolis” valdes locekle Iveta Krastiņa stāsta, ka izdevies paveikt visu projektā paredzēto — izbūvēti celiņi 80 kvadrātmetru platībā, ierīkoti divi soliņi, atkritumu tvertnes, iestādīti košumkrūmi un koki. Tomēr ar pašvaldības un citu palīgu, kuri piedāvājuši savu darbu vai materiālus, atbalstu paveikts vairāk, lai šo vietu izveidotu vēl skaistāku. Jaunu veidolu ieguvis arī nelielais dīķītis pagalma zaļajā zonā, izveidotas krāšņas dobes ar dekoratīviem elementiem, un zāliens nolīdzināts līdz pat dambim. Tagad pansionāta iemītniekiem pagalmā ir vieta, kur pastaigāt, braukt ratiņkrēslā vai vienkārši pasēdēt uz soliņa.

Sociālās aprūpes centra vadītāja Ingrīda Caune teic, ka iesākto domā turpināt, lai izveidotu celiņus līdz dambim, būtu sava vieta Jāņu ugunskuram, papildinās arī stādījumus.

— Aprūpes centrā lielākoties dzīvo cilvēki, kuri paši vairs nevar pārvietoties, bet tie, kuri to spēj, labprāt dodas ārā. Vēl vajadzētu sakārtot asfaltēto pagalma laukumu. To nedaudz pielaboja, jo citādi ratiņkrēslos tur vispār nebija iespējams pārvietoties. Liels paldies “Kopsolim”, kas šādi atbalstīja vecos cilvēkus, — saka Ingrīda Caune.