Staburags.lv ARHĪVS

Vēlas autobusu pēdējam vilcienam

Līga Patmalniece

2013. gada 11. oktobris 12:35

281
Vēlas autobusu pēdējam vilcienam

Aizkrauklē dzīvoju nepilnu gadu, strādāju Rīgā. Darba specifikas dēļ mājās gadās atgriezties ar pēdējo vilcienu, kas Aizkraukles stacijā pienāk dažas minūtes pirms pusnakts,” laikrakstam zvana aizkrauklietis Jānis. “Personīgā auto man nav, ar taksometru braukt ir pārāk dārgi. Ko darīt?”

“Pilsētas autobusa pretī šim vilcienam nav, to arī saprotu, jo ir ļoti maz pasažieru. Kopš sākts sliežu ceļa remonts, pasažierus no Skrīveriem uz Aizkraukles dzelzceļa staciju un gribētājus tikt tālāk uz pilsētu nogādā autobuss. Tas ir ļoti ērti, taču, kad remonts beigsies, atkal būs līdzīga situācija. Man personīgās automašīnas nav, bet taksometrs maksā pārāk dārgi. Esmu ievērojis, ka citiem vēlajiem pasažieriem dažkārt pretī atbrauc tuvinieki ar automašīnu, daži iet kājām. Vai kādreiz ir bijis pilsētas autobuss pēdējam vilcienam?”

Aizkraukles transporta uzņēmuma direktore Aija Ciganoviča skaidro, ka autobusa pēdējam vilcienam nekad nav bijis. “Līdz šim neviens arī nav interesējies, jautājis, vai būtu iespēja norīkot autobusu,” stāsta Ciganovičas kundze. “Pagaidām, kamēr rit remontdarbi, autobuss no Skrīveriem pasažierus atved līdz autobusu stacijai. Vertēsim, cik pasažieru ir šajos reisos. Viss tomēr ir atkarīgs no tā, cik lielu zaudējumu daļu pasažieru pārvadātājiem varēs atlīdzināt valsts.”