Staburags.lv ARHĪVS

Soliņš modernajām tehnoloģijām

Sandra Pumpure

2013. gada 6. oktobris 07:38

355
Soliņš modernajām tehnoloģijām

novada domi atklāja WiFi soliņu. Tā ir vēl viena vieta pilsētā, kur bez maksas varēs lietot bezvadu internetu.

“Lattelecom” biznesa klientu daļas piedāvājumu vadītāja Solvita Ūdre teic, ka šī dāvana ir pateicība uzticamajiem uzņēmuma klientiem Pļaviņu novadā.

— Izvērtējot līdzšinējo sadarbību un to, kā novads attīstās, domājam, ka šī ir laba vieta, kur modernajām tehnoloģijām būt pēc iespējas tuvāk cilvēkiem. Turklāt teritorija ir labiekārtota un internetu varēs izmantot, raugoties uz Daugavu, — saka Solvita Ūdre.

Viņa piebilst, ka plašāka piekļuve bezvadu internetam mudinās cilvēkus būt radošākiem un aktīvākiem, lai palīdzētu attīstīt novadu.

Bezvadu internets pie šī soliņa nodrošināts 50 metru rādiusā, un vienlaikus varēs pieslēgties līdz 50 lietotājiem, kas neietekmēs datu pārraides ātrumu. Pēc soliņa svinīgas atklāšanas “Lattelecom” pārstāvji vēlreiz pārliecinājās, ka interneta sakari darbojas, un aicināja to izmēģināt arī citiem.

Bezvadu internets Pļaviņās ir vairākās vietās — novada kultūras centrā, pirmsskolas izglītības ie­stādē “Jumītis”, ģimnāzijā, jauniešu centrā “Ideja”, SIA “Luste” veikalā “Centrs”, kafejnīcā “Savija” un tagad arī Daugavas malā.
Pavisam Latvijā uzņēmums to nodrošina ap 40 000 vietās.