Staburags.lv ARHĪVS

Aicina uz koncertu un meistarklasi

Sandra Pumpure

2013. gada 3. oktobris 12:47

147
Aicina uz koncertu un meistarklasi

Pļaviņu mūzikas skola sāk jaunu tradīciju, rīkojot kultūrizglītojošu pasākumu ciklu “Kamermūzikas dienas Pļaviņās”. Tā sākums — 5. oktobrī novada kultūras centrā, kad būs pianistu Antras un Normunda Vīkšņu klavieru dueta koncertprogramma “Ceļojumu gadi”.

Normunds Vīksne ir dzimis Pļaviņās, mācījies Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā un pēc tam Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Venta Zilberta klavieru klasē. Maģistrantūrā studējis profesoru Guntas Sproģes un Māra Švinkas klavieru dueta klasē. Kopš 2008. gada Normunds Vīksne ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas darba prorektors. Duetā ar sievu Antru veiksmīgi piedalījies vairākos starptautiskos pianistu konkursos.

Pazīstamais pianists Normunds Vīksne atzīst, ka ar prieku muzicēs Pļaviņās, jo tā būs atgriešanās savā dzimtajā pilsētā. Tur joprojām ir viņa vecāku mājas, lai gan pēdējā laikā vasarās atbraukt iznāk retāk.

Kamermūzikas dienas Pļaviņās turpināsies 10. oktobrī, kad mūzikas skolā paredzēta Normunda Vīk­snes klavieru ansambļu spēles meistarklase skolēniem, bet cikla noslēguma pasākums būs 18. oktobrī novada kultūras centrā, kad piedalīsies arī reģiona mūzikas skolu kameransambļi.

Šie pasākumi notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Pļaviņu novada domes atbalstu.