Staburags.lv ARHĪVS

Mežsaimniecības demonstrējumu teritorijā "Pūpoli" Vecumnieku novadā oktobrī notiks seminārs un atvērto durvju diena

LETA

2013. gada 1. oktobris 16:21

434
Mežsaimniecības demonstrējumu teritorijā "Pūpoli" Vecumnieku novadā oktobrī notiks seminārs un atvērto durvju diena

Sestdien, 19.oktobrī, Vecumnieku novada Kurmenes pagastā, "Meža konsultāciju un pakalpojumu centra" un "Pasaules Dabas Fonda" mežsaimniecības demonstrējumu teritorijā (MDT) "Pūpoli", "Valsts lauku tīkla" atbalsta programmas ietvaros notiks bezmaksas seminārs - atvērto durvju diena.

MDT "Pūpoli" pārvaldnieks Raimonds Mežaks aģentūru LETA informēja, ka uz pasākumu, kurš sāksies plkst.10, aicināti visi, kam interesē meža nozares aktualitātes un apsaimniekošanas prakse, pielietojot kopšanas un izlases cirtes.

Ar jaunumiem par Eiropas Savienības atbalsta iespējām meža īpašniekiem iepazīstinās "Meža konsultāciju un pakalpojumu centra" Sēlijas nodaļas vadītāja vietniece Jekaterina Blaua, savukārt Latvijas valsts mežzinātnes institūta "Silava" zinātnieki, mežzinātņu doktora Tāļa Gaitnieka vadībā pastāstīs par skuju koku sakņu trupi un tās ierobežošanas iespējām, skaidroja Mežaks.

AS "Sadales tīkls" (ST) Ekspluatācijas departamenta Elektroietaišu uzturēšanas daļas vadītājs Artis Kacēvičs un akciju sabiedrības ST Dienvidu reģiona Ekspluatācijas daļas vadītājs Māris Bērziņš informēs par koku ciršanas kārtību elektrolīniju aizsargjoslās.

Jaunākos jaunaudžu un koku kopšanas rokas motorinstrumentus demonstrēs SIA "Manta tehnika" īpašnieki Gunārs Jermaks un Indriķis Jermaks. Pēc tam semināra dalībnieki speciālistu pavadībā varēs dabā apskatīt elektrolīniju un diskutēt par tās apsaimniekošanu, informēja Mežaks.

Pasākuma nobeigumā interesenti varēs dabā apskatīt ar kopšanas un izlases cirtēm apsaimniekotus meža nogabalus mežsaimniecības demonstrāciju teritorijā "Pūpoli" ietilpstošajos īpašumos Vecumnieku, Neretas un Jaunjelgavas novadā.

Semināru informatīvi atbalsta laikraksts "Meža Avīze".

MDT "Pūpoli" uz Vecumnieku, Neretas un Jaunjelgavas novadu robežas izveidota 2012.gadā, sadarbojoties meža īpašniekam Raimondam Mežakam, Meža konsultāciju un pakalpojumu centra un Pasaules Dabas fonda speciālistiem.

MDT "Pūpoli" veido Kurmenes pagasta saimniecība "Pūpoli", Mazzalves pagasta saimniecība "Alksnāji" un Jaunjelgavas pagasta saimniecība "Renderi". Kopējā demonstrējumu teritorijā ietilpstošo saimniecību zemes platība ir 37,6 hektāri.