Siers ikdienai un svētku galdam

Šodien Vecbebru profesionālajā vidusskolā bija “Siera kluba” rīkotā Meistara diena. 3. un 4. kursa audzēkņi uzzināja daudz jauna par piena produktiem, īpaši par sieru, tā vērtīgajām īpašībām un pagatavošanas veidiem.
Vecbebru profesionālās vidusskolas skolotāja Zinaida Bāra “Staburagam” pastāstīja, ka Meistara dienā jaunieši klausījās lekcijas par siera un citu piena produktu uzturvērtību, par dažādiem produktiem, ko var pagatavot no piena, īpaši par sieru. Uzņēmuma “Inter Baltija” pārstāvji jauniešiem stāstīja par siera pasniegšanas etiķeti un šī produkta saderību ar dažādiem vīniem.
Siera izgatavošanas pieredzē dalījās vietējās zemnieku saimniecības “Vecsiljāņi” īpašnieks Juris Sprukulis. Viņš siera ražošanai pievērsies nesen, krīzes laikā, lai saimniecībā saražoto produkciju varētu pārdot pēc iespējas izdevīgāk.
Savukārt par siera ražošanu no kazas piena stāstīja zemnieku saimniecības “Līvi” īpašnieks Raimonds Melderis no Madonas novada Bērzaunes pagasta. Viņa saimniecībā top kazas siers ar tirdzniecības marku “Labrīt”.
Bija arī praktiskā daļa, kurā degustēja “Vecsiljāņos” un Bērzaunē sieto sieru. Profesionālās vidusskolas virtuvē meistarklasi vadīja ēdināšanas uzņēmuma “Melnais kaķis” šefpavāre Ināra Liepiņa, kura rādīja, kā no siera pagatavot zupu, otros ēdienus un pat desertu.
Vairāk attēlu skatieties galerijā
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra