Staburags.lv ARHĪVS

Pirmajā skolas dienā paceļ karogu

Jānis Ozoliņš

2013. gada 3. septembris 09:13

415
Pirmajā skolas dienā paceļ karogu

“Latvijas valsts meži” (LVM) jau piekto reizi Latvijas “zaļākajām” skolām piešķir “Mammadaba” vēstniecības titulu. Šogad paši “zaļākie” izrādījušies septiņu skolu skolēni un skolotāji, kuri aizvadītajā mācību gadā ir visaktīvāk darbojušies “Mammadaba” meistarklasē, apgūstot starptautisko vides izglītības programmu “Izzini mežu”.

Vakar, pirmajā jaunā mācību gada dienā, pie Mazzalves pamatskolas pacelts “Mammadaba” karogs.
Mazzalves pamatskola, saņemot karogu, iegūst arī titulu “Mammadaba vēstniecība”. Latvijā šādas vēstniecības ir tikai septiņas, un visu šo mācību gadu viena no tām būs Mazzalvē. “Saņēmām ne tikai karogu, bet arī “Mammadaba” goda lentes, kuras skolas direktoram, skolotājai projekta koordinatorei Andai Freimanei un 7. klases skolēnam Mārcim Girgensonam pasniedza LVM Vidusdaugavas mežsaimniecības un mežkopības vadītājs Andris Neimanis,” informē skolas direktora vietniece Žanna Miezīte.

Programmā mazzalvieši piedalās jau trešo gadu. “Šogad mūsu skolā pavasaris sākās ar putnu būrīšu izlikšanu. Piedalāmies arī meža stādīšanā un kopšanā,” stāsta Žanna Miezīte. “Šogad stādījām priedītes. Pēc tam kopīgi vācām atkritumus mežā. Viena no meža meistarklases aktivitātēm ir arī ek­skursijas pa programmas “Izzini mežu” objektiem. Jaunāko klašu sko­lēni apmeklēja konsultāciju centru “Pakalnieši” un izstādi Mežaparkā “Iepazīsties — koks’’, bet 8. un 9. klases skolēni iepazina uzņēmuma “Latvijas finieris” darbu.”
Piedalīšanās šādā projektā mazzalviešiem dod priekšrocības. “Šajā mācību gadā ar LVM atbalstu skolā varēsim rīkot seminārus par  vides izglītību, kā arī ekskursijas bērniem uz “Mammadaba” objektiem visā Latvijā,” teic Žanna Miezīte.