Staburags.lv ARHĪVS

Aicinās tirgoties pie Daugavas

Sandra Pumpure

2013. gada 31. augusts 08:08

712
Aicinās tirgoties pie Daugavas

Pļaviņās pabeigts Lauku atbalsta dienesta atbalstītais projekts  ielu tirdzniecības vietu iekārtošanai pie Daugavas. Pārbūvēts neliels laukums starp aizsargdambi un Daugavas ielu netālu no novada kultūras centra.

Šī vieta arī līdz šim piesaistīja cilvēku uzmanību ar interesantajām puķu arkām, un pašvaldībā radās iecere laukumu padarīt vēl pievilcīgāku. Projekta “Nāc tirgoties pie Daugavas!” mērķis bija ne tikai labiekārtot apkārtni, bet arī izveidot tirdzniecības vietu vietējo produktu pārdošanai, līdzās izbūvējot arī nelielu autostāvvietu, lai var piestāt garāmbraucēji. Galarezultāts gan neizdevās pilnīgs, jo automašīnu laukumu izveidot nevarēja, tomēr kopumā vieta ir interesanta. Tagad tā papildināta ar bruģētiem laukumiem, gājēju taciņu, soliem un dekoratīviem betona galdiem ielu tirdzniecībai.

Pļaviņu pilsētas dārzniece Alda Zenfa stāsta, ka kopumā šajā vietā paredzēti septiņi betona galdi. Pagaidām ir četri, kuri tapuši vietējā uzņēmumā “AG decor”. Šonedēļ atvesti un novietoti arī soli. 
— Tagad atpakaļ jānovieto abas puķu arkas un jāpabeidz dobju veidošana. Stādīsim gan ziemcietes, gan viengadīgās puķes, augus izvēloties tā, lai skaisti būtu no pavasara līdz rudenim, — saka Alda Zenfa.