Staburags.lv ARHĪVS

Pa taku līdz Likteņdārzam

Sandra Pumpure

2013. gada 29. augusts 13:32

340
Pa taku līdz Likteņdārzam

Koknesē turpina labiekārtot tūristu taku gar Daugavu, lai kājām vai ar velosipēdu varētu ērti nokļūt no pilsdrupām līdz Likteņdārzam.

Kokneses tūrisma centra vadītāja Daina Liepiņa stāsta, ka taku iesāka sakārtot jau pērn, kad tās posmos pāri gravām ierīkoti vairāki tiltiņi. Tagad darbus turpina, un nauda tiem bija paredzēta pašvaldības šīgada budžetā.

— Vēlamies izveidot labu atpūtas vietu gar Daugavu, lai cilvēki ērti varētu aplūkot apkārtni, jo tur ir skaisti skati, — stāsta Daina Liepiņa.

Darbus pašvaldība veic saviem spēkiem, un tos vada novada domes saimniecības pārzinis Aldis Neija. Viņš informē, ka taka vietām paplašināta, lai pa to varētu ērti pastaigāties arī māmiņas ar bērnu ratiņiem un braukt ar velosipēdiem. Kur nepieciešams, nomainīta arī augsnes virskārta, dažās vietās sakārto upes krastu, izveidojot kāpnītes līdz ūdenim. Tā kā šo upes posmu iecienījuši arī makšķernieki, izveidotas speciālas ugunskuru vietas un novietotas atkritumu tvertnes. Būs arī papildu informācijas stendi.

Jaunums būs apmēram četrus metrus augstais skatu tornis un platforma upē. Aldis Neija atzīst, ka skaisti te būs rudenī, kad iekrāsosies lapas. Līdz tam laikam darbus paredzēts pabeigt.