Staburags.lv ARHĪVS

“Nopļauj” labus rezultātus

Evita Apiņa

2008. gada 31. jūlijs 00:01

1
“Nopļauj” labus rezultātus

Balvu rajona Tilžā notika 9. Latvijas čempionāts pļaušanā ar rokas izkapti. Sacensībās pavisam piedalījās 236 pļāvēji, Aizkraukles rajonu pārstāvēja 28 pļāvēji no Aiviekstes un Skrīveru pagasta.

Nepiekrīt žūrijas vērtējumam 

Vislatvijas pļāvēju sacensības pirmo reizi notika pirms astoņiem gadiem Litenē, un šobrīd tās izveidojušās par latviskiem kopā sanākšanas svētkiem, kad var nedomāt par ikdienas lauku darbiem, bet satikt līdzīgi domājošus cilvēkus no visas Latvijas. Pirmo reizi labākos pļāvēji saņēma arī medaļas, kuras pasniedza zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.
Aizkraukles rajona pļāvēji piedalījās gandrīz visās vecuma grupās un pļaušanas veidos. Komandas “Aiviekste” pārstāvis Vilnis Mironovs teic, ka arī šogad Aizkraukles rajona pļāvējiem veicies labi, bet viņš nav apmierināts ar žūrijas vērtējumu: “Sacensības ritēja raiti, tās bija labi organizētas, bet to nevar teikt par pļaušanas kvalitātes vērtēšanu. Galvenais sacensību tiesnesis Henrihs Slišāns Logins sacensību atklāšanā sacīja, ka stingri vērtēs pļaušanas kvalitāti, un slikti nopļautos lauciņus nemaz nevērtēs. Diemžēl vērtējot, to neievēroja, un vairāki “pļaušanas šova” piekritēji nepelnīti ieguva augstu vērtējumu.”
Bez sodapunktiem no mūsējiem šogad pļāva Jānis Upītis, Aivars Siņica un Aivars Ļaksa.

Labāko sešnieks

Vilnis Mironovs stāsta, ka ļoti labi veicies Aizkraukles rajona jaunajiem pļāvējiem — vecuma grupā līdz 13 gadiem otro vietu izcīnīja Artūrs Ļaksa, bet komandu cīņā vecuma grupā līdz 18 gadiem trešo vietu ieguva Kaspars Pavlovs, Ritvars Pavlovs, Kaspars Kalniņš un Mārtiņš Mironovs.
Četri pļāvēji ieguva ceturto vietu — Sarmīte Norvaiša karaliskajā klasē dāmām, Aivars Ļaksa — karaliskajā klasē kungiem, Arnolds Rutkovskis — kungiem pēc 50 un Pavlovu ģimene — ģimeņu sacensībās.
Vēl desmit pļaušanas veidos Aizkraukles rajona pļāvēji iekļuva pirmajā sešniekā. Piektā vieta izcīnīta trijos pļaušanas veidos —  zēniem vecumā līdz 13 gadiem to ieguva Krists Esiņš, karaliskajā klasē kungiem — Aleksejs Orlovs, piekto vietu ieguva arī karaliskās klases kungu komanda no Skrīveriem “Sūnu ciema zēni” (Jānis Upītis, Jānis Mickevičs, Arnolds Rutkovskis un Aldis Tamanis).
Sestā labākā bija “A” klases kungu komanda (Aleksejs Adamovičs, Armands Silovs, Aivars Ļaksa un Aivars Siņica) un kungu komanda karaliskajā klasē (Armands Silovs, Aivars Ļaksa, Aivars Siņica un Aleksejs Orlovs). Sestā meitenēm vecumā līdz 13 gadiem palika Kristīne Siņica, karaliskajā klasē dāmām un dāmām pēc 50 — Aina Larionova, bet zēniem vecumā līdz 13 gadiem — Mārtiņš Ļaksa.