Staburags.lv ARHĪVS

No rīta pēc siltām smalkmaizītēm

Margarita Celmiņa

2008. gada 14. augusts 00:01

49
No rīta pēc siltām smalkmaizītēm

Aizkraukles veikala “Elvi” konditorejas cehs ar saviem izstrādājumiem apgādā 13 pašu veikalus un daudzus klientus. Konditorejas cehs darbojas kopš Aizkraukles veikala “Elvi” atvēršanas — jau septīto gadu. Tajā strādā konditori Maija Kazlauska un Edgars Graudiņš. 

Lai katru dienu “Elvi” veikalos netrūktu svaigu smalkmaizīšu un citu gardumu, konditori darbu sāk jau pulksten četros no rīta. Kad veikals ver durvis, plauktos jau gaida siltas smalkmaizītes, baltmaize, plātsmaizes, picas, klientu pasūtītie kliņģeri un citas preces.

Edgars Graudiņš konditorejas cehā strādā jau četrus gadus, un šis darbs viņam ļoti patīk.

Viņš ievērojis, ka pircējiem garšo picas, īpaši skolēniem, kuri skolas laikā starpbrīžos skrien uz “Elvi” iepirkties. Edgara kungs paša cepto tikai pagaršo. Viņš atzīst, ka saldumi ne visai “iet pie sirds”. Vienīgi kārtainās “austiņas” esot tik garšīgas, ka nevarot atturēties, un tās viņam arī vislabāk patīkot cept.

Aizkraukles veikala “Elvi” vadītāja Inita Svešņikova teic, ka pēc konditorejas ceha produkcijas ir liels pieprasījums. Ceptuvē top vairāk nekā 30 veidu konditorejas izstrādājumu. Diennaktī konditori, atkarībā no pasūtījuma, izcep no 60 līdz 100 kilogramu gardumu.